Fork cms tip: Pagina als module actie gebruiken

Fork cms tip: Pagina als module actie gebruiken

Fork kent veel interessante features.  Eén daarvan is de mogelijkheid om een pagina te gebruiken als module-actie.  Deze optie zit wel wat verscholen in Fork en is daarom misschien wat minder gekend.

We leggen stap voor stap uit hoe een detail-pagina, met module-actie, te maken voor je blog ( versie 3.6.6 ).

Database aanpassingen

Om deze optie goed te laten werken, moeten we de database wat aanpassen.  Zoek in de database naar de tabel modules_extra en voeg een nieuw record toe met deze specificaties:

  • module: blog
  • type: block
  • action: detail

Subpagina aanmaken

Maak een  nieuwe pagina aan die je onder de index-pagina van je blog plaatst.

Kies het contentblock waar je de blogpost wil laten zien en koppel blogdetail.

Waar te vinden in Fork?

Klik op de pagina die je wil aanduiden als module-actie in het tabblad pagina's en ga naar instellingen.  Vink hier de checkbox aan bij Gebruik deze pagina als module-actie.

Aanpassen source code

Open het bestand detail.php in de map actions (frontend/modules/blog/actions/detail.php). Ga naar lijn 67 en 80 en wijzig de parameter ($this->URL->GetParameter(0) ) van 1 naar 0.

Je custom detail-pagina staat nu klaar om gebruikt te worden met de module actie.  In dit geval de detail-optie van je blog.

Reacties

schreef

Bram, wat leuk dat je even de tijd hebt genomen om dit duidelijk op je company blog te plaatsen. Zelf had ik dit nog nooit gebruikt maar vandaag had ik het nodig en jouw artikel heeft me geholpen!

Thx a lot!

Laat jouw indruk achter!